500 gram taze fasulye
 
1 orta boy tatlı soğan
 
2 adet olgun domates
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yarım su bardağı sıvı yağı
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Fasulyeleri ayıklayın, yıkayın isteğe göre boyuna ikiye bölün. Soğanı ve domatesi kabuklarını soyarak yemeklik doğrayın. Soğanı tencereye alın. Tuz, şeker ve zeytinyağı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Fasulyeleri ekleyin, 5-10 dakika fasulyelerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri ve sıcak suyu ekleyerek ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika fasulyeler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 |