| 
 
 
 | 
Pratik Talaş Böreği (hazır yufka) | 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69884 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2011 
2,501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
100 gr margarin
 
250 gr kıyma
 
2 adet soğan
 
2 adet soğan
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 çay bardağı bezelye
 
1 adet yumurta
 
1'er çay kaşığı çörekotu ve karabiber
 
 
Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz. Dört ucunu ortada buluşturuyoruz. Katlanmış yufkayı dörde kesip iç harcını koyuyoruz. Bir tavaya sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Soğanı kıymayı koyup tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Üzerine bezelye, tuz, karabiber koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Ocaktan alıp maydanoz ilave ediyoruz. Dörde kestiğimiz yufkaların üzerine koyup talaş böreği gibi kapatıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Derin dondurucuya koyup bekletiyoruz. Daha sonra üzerine yumurta sarısına bir kaşık sıvıyağ ile karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz. Üzerine çörekotu ve susam serpip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |