Maret Pratik Hindi Füme
 
1/2 marul, elle parçalanmış
 
1 diş sarımsak
 
2 adet ançuez filetosu
 
3 kaşık mayonez
 
1/2 limon
 
1 çay kaşığı Worchester sos
 
20 gram parmesan, rendelenmiş
 
2 dilim ekmek, küp kesilmiş
 
Zeytinyağı
 
Sarımsak, bir diş
 
 
Bir tavada zeytinyağını sarımsakla beraber ısıtılır. Ekmek küpleri ilave edilip altın rengi alana kadar kızartılır, kağıt havlu döşenmiş bir tabağa alınır. Sos malzemeleri mutfak robotuyla iyice karıştırılır. Büyük, çukur bir tabakta marul ile güzelce harmanlanır. Soslanan yeşillikleri servis tabaklarına bölüştürüp, üzerine Maret Pratik Hindi Füme dilimleri güzelce kıvırılarak yerleştirilir. Bir soyacak ile kalıp parmesandan çıkarılan yaprakları ve hazırlanan ekmek küpleri salatanın üzerine gezdirilip servis edilir.
 
 
 
  
 |