|
|
Pratik Lahmacun |
|
Leman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Halep |
Kısa URL: https://ml.md/lc81487
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
1,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Ekmeküstü Kase
2 Adet soğan
100 gr kıyma
1 Tatlı Kaşığı salça
3 Yemek Kaşığı sıvı yağ
2 Adet Domates
10 Adet milföy hamuru
3 Adet yeşil biber
1 Demet maydonoz
Biberleri, domatesleri, soğanları ve maydanozu doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri ve salçayı doğrayıcıdan geçiriyoruz. Karışımız geniş bir kaseye alarak kıymayı içine alıyoruz ve yoğuruyoruz. Tuzunu, karabiberini ve sıvıyağını ilave edip karıştırıyoruz. Milföy hamurlarına hafif un serperek merdaneyle uzunlamasına açıyoruz. Sana ekmek üstünü hamurlara sürüyoruz. Her bir hamura iç harcı paylaştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
|
Pratik Lahmacun Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|