Kısa URL: https://ml.md/lc21325
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
3,992 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt. süt
1 1/4 su bardağı şeker
4 yumurta
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
Yumurta sarılarını bakır bir kaba kırınız. Nişasta ve unu katıp 1 su bardağı süt ile eziniz. Sütün tamamını ilave edip orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz.
Yumurta aklartfıı çarparak katı kar haline getirip muhallebi ile Sıklaştırarak muhallebiye katınız. Karıştırarak bir taşım kaynatınız. Tatlı kâselerine bir parmak eksik olarak boşaltıp soğutunuz.
Şekere üzerini örtecek kadar su koyup kaynatınız. Açık pekmez rengine getirip karamelleştiriniz. Kremin üzerine birer çorba kaşığı döküp buz dolabında bir gece bekletiniz. Tatlı tabaklarına ters çevirerek ikram ediniz.