Kuzukulağı çorbası
 
 
60 g tereyağı veya margarin
 
60 g soğan (iri doğranmış)
 
60 g pırasa (iri doğranmış)
 
60 g kereviz sapı (iri doğranmış)
 
600 g iç bezelye
 
1 litre beyaz fond (sıcak)
 
Birkaç dal taze nane yaprakları
 
Buket garni
 
1 litre ince béchamel sos
 
100 g kuzu kulağı
 
60 g haşlanmış şehriye
 
60 ml zeytinyağı
 
Tuz
 
Çiğ krema
 
 
Yağı eritip doğranmış sebzeleri ve bezelyeyi ekleyin, kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu salması için 2-3 dakika bekleyin.
 
Sıcak fondu ekleyin, bir taşım kaynatın, taze nane yaprakları ve buket garniyi ekleyin, beş dakika daha kaynatın.
 
Buket garniyi çıkarın, béchamel sos ve tuz ekleyin, tekrar bir taşım kaynatın ateşten alın. Ilımaya bırakın.
 
Kuzu kulağını yıkayıp tütün kıyımı doğrayın, ılımış çorbayı robottan veya tel süzgeçten geçirin. Tuzunu kontrol edin, krema ve haşlanmış şehriyeyi katın.
 
Kuzu kulağını zeytinyağında sote edin sıcak çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.
  
 |