| 
 
| 
 
 
 | 
 
Poşe Yumurtalı Izgara Kuşkonmaz | 
 
  | 
çaylı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2018 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134041 
Gönderme Tarihi: 12.May.2018 
1,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
1 yumurta
 
5 adet kuşkonmaz
 
Birkaç dilim portakal
 
Birkaç dilim greyfurt
 
½ çay bardağı sirke
 
10 g bebek turp
 
1 dal Frenk maydanozu
 
2 dal semizotu
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Kuşkonmazları kaynar suya atıp haşlayın, yarı pişmiş hâldeyken buz dolu bir kaba aktarın.
 
Kuşkonmazlardan birini püre hâline getirip tülbent yardımıyla suyunu iyice sıkın. Diğer dört kuşkonmazı ise zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edip ızgarada güzelce pişirin. Bu sırada da küçük bir kapta sirkeli su kaynatın, kaynayan suyun tam ortasına kaşığınızı koyarak halkalar çizmeye başlayın ve bir girdap oluşturun. Bu girdabın tam ortasına da bir yumurta kırın.
 
Poşe yumurtanız pişerken tabağınızı hazırlamaya geçin. Kuşkonmaz püresini zemine yayın. Izgarada pişirdiğiniz kuşkonmazları pürenin üzerine yerleştirin. Onların üzerine zarları temizlenmiş portakal ve greyfurt dilimlerini koyun. Poşe yumurtayı da alıp en üste yerleştirin. Tabağa biraz semizotu ve turp ile Frenk maydanozu ekleyip servise hazır hâle getirin. Ilık servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Poşe Yumurtalı Izgara Kuşkonmaz Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |