| 
 | 
| Pörüşke (Kastamonu) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145217 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2019
 1,490 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilogram un
 Tuz
 Aldığı kadar su
 1 kase lor
 Tereyağı
 
 Unu eleyerek yoğurma kabına alın.
 Tuzu da una ilave edin.
 Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
 Mantı hamuru kıvamına geldiğinde 15 dakika kadar dinlendirin.
 Dinlenen hamuru bezelere ayırıp kalınca açın.
 Yufkaları üç parmak genişliğinde kareler halinde kesin.
 Ortalarına lor koyup üçgen şeklinde katlayın.
 Bir tencerede suyu kaynatıp içine bir miktar tuz ekleyin.
 Hamurları suya teker teker atıp haşlayın.
 Suyunu süzdüğünüz hamurları bir tepsiye alıp üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirin.
 Sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |