| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Pörüşke (Karabük) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Pörüşke (Karabük) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72871 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
 10,770 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1-1,5 kg undan hazırlanmış katı hamur
 1 kase çökelik veya kıyma veya yağda pişirilmiş 3-4 yumurta
 Sarımsaklı Yoğurt
 Tereyağ
 Nane
 
 Hamur pözü (pazı) haline getirilip ekmek açar gibi ama kalın olarak açılır.3 parmak genişliğinde boydan boya dilimlenir. Kesilen malzemeye dokunulmadan tekrar diğer taraftan da boydan boya kesilerek kare şekline gelmesi sağlanır. Her kare hamur içine 1 çay kaşığı hazırlanan malzemeden konularak köşeden köşeye muska (üçgen) şeklinde kapatılır ve uçları bastırılarak yapıştırılır. Büyükçe bir tencerede kaynayan suyun içine bu malzeme teker teker bırakılır. 3-4 taşımlık pişirdikten sonra suyu süzülür. İsteğe göre üzerine nane, sarımsaklı yoğurt, kızartılmış tereyağı, gezdirilerek servis yapılır.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.05.2023
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |