| 
 
| 
 
 
 | 
 
Portakallı Siyah Pilav | 
 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69015 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2011 
1,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1.5 su bardağı siyah pirinç
 
Yeteri kadar su
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 su bardağı portakal suyu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
 
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Siyah pirinci kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bir saat bekletip süzün, sonra tereyağında kavurun. Üzerine portakal suyu ve dört su bardağı su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra nohut, fındık, portakal kabuğu, tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeyi karıştırıp servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Portakallı Siyah Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |