| 
 
 
 | 
Portakallı Şehzade Pilavı | 
  | 
gülnur ay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129996 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2017 
1,808 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet portakal
 
2 su bardağı pirinç
 
1 paket dolmalık fıstık
 
1 paket kuş üzümü
 
1 çay kaşığı safran
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
2 adet portakalın kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır. 2 su bardağı pirinç sıcak suda ıslatılır. 1 paket dolmalık fıstık pembeleşene kadar kavrulur. Pirinçler süzülüp fıstıklarla birlikte kavrulur. Fıstıkla kavrulan pirince rendelenmiş portakal kabukları eklenir ve 1 bardak su dökülüp 1 çay kaşığı safran eklenir. Pilava suyunu çekmesine yakın kuş üzümleri ilave edilir. Suyunu çeken pilava 2 portakalın suyu eklenir. Pilav demlenmeye bırakılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |