| 
 
| 
 
 
 | 
 
PORTAKALLI PALAMUT | 
 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41633 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009 
3,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
THY Skylife
 
 
Malzemeler:
 
1 adet palamut balığı
 
1 çay bardağı portakal suyu
 
½ çay bardağı limon suyu
 
½ çay bardağı üzüm sirkesi
 
2 adet defne yaprağı
 
1 yemek kaşığı renkli tane biber
 
½ çay kaşığı tuz
 
½ demet dereotu
 
 
Hazırlanışı:
 
Ayıklanmış palamut ince olarak 8 parçaya bölünüp tuzlanır.  Bir kapta portakal suyu, limon suyu, sirke, defneyaprağı ve renkli tane biner karıştırılır. Dilimlenmiş palamutlar hazırlanmış olan karışıma katılarak 6 saat üzeri kapalı olarak bekletilir. 6 saat bekletilen balıklar daha sonra dereotu ve zeytinyağı ile servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PORTAKALLI PALAMUT Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |