| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Portakallı Madlen Kek Tarifleri Unsuz Kek Tarifleri
| 
 |  
| Portakallı Madlen Kek |  
|  | ÇetinCeviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.05.2016
 Mesajlar: 37
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117369 Gönderme Tarihi: 06.Haz.2016
 1,373 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 100 g margarin
 2 yumurta
 2 çay kaşığı sıvı bal
 1 portakal
 90 g şeker kamışı
 70 g bitter çikolata
 90 g un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 20 g kakao tozu
 Tuz
 
 1. Fırını önceden 190°C'ye ısıtın.
 2. Margarini düşük ısıda (veya mikrodalgada düşük ısı ayarında) eritin ve soğumasına izin verin.
 3. Çikolatayı parçalara ayırın ve benmari usülde (su dolu tava üzerinde kap) eritin.
 4. Portakalı yıkayın ve tamamen kurulayın. İki yemek kaşığı kabuğu kabaca rendeleyin (iç kısmı hariç) ve kenara koyun.
 5. Yumurtaları ve balı çırpın ve şeker kamışıyla karıştırın. Unu bir kabartma tozuyla yoğurun ve kakao tozu ile tuzu ekleyin. Margarini, çikolatayı, yumurta karışımını ve unu ekleyin. Portakal rendesini ekleyin, bir süre daha karıştırmaya devam edin ve madlen tavasına hamuru dökün (tavanın yaklaşık üçte ikisini doldurun, çünkü hamur pişerken genişleyecektir).
 6. Madlenleri yaklaşık 8 dakika pişirin (pişirme zamanı, fırınınızın gücüne dayanır). Fırından madlenleri çıkarın ve rafta soğumaya bırakın.
 
 Not: Madlen tavasını nasıl doldurmak için bir dondurma kepçesi kullanın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |