|
PORTAKALLI KURABİYE |
|
şekerim
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc26984
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2008
3,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
250 gram iç badem
200 gram portakal kabuğu şekerlemesi
250 gram tozşeker
8 adet yumurta akı
HAZIRLANIŞI:
Bademlerin kabukları çıkarılır, makinadan çekilir. Şeker yumurta akı ile köpürtülür, içine badem ve ince ince doğranmış şekerleme ilave edilir, iyice karıştırıldıktan sonra beyaz kağıt üzerine kurabiyeler kaşıkla dizmeli ve bir bıçakla ortaları çizilir. Kızgın fırında bir çeyrek pişirilir, farından çekerek üzerine bir tüyle şekerli süt sürülür, tekrar farına sürülür. Pembe olunca çıkarılır, (Bir kahve fincanı süt, içine bir parça kesme şeker atıp eritmek kâfidir.)
|
Portakallı kurabiye |
|
sarmaşık
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24402
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008
4,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 adet portakal
1 su bardağı şeker
1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı zeytinyağı
1/2 Çay bardağı toz şeker (üzeri için)
Yumurta sarısı şekerle birlikte çırpılır, iki adet portakalın suyu ve kabuklarının rendesi ilave edilir. Yağ, kabartma tozu ve un eklenir. Kulak memesi kıvamın, alıncaya kadar yoğrulur. Avuç içinde yuvarlanarak ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Topların üstüne fırçayla yumurta beyazı sürürülür. Toz şeker serpilir, önceden ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.
ML® Portakallı Düğüm için tıklayın
|
PORTAKALLI KURABİYE |
|
canhatice
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.02.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc21411
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2008
3,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Orta boy portakal
1 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Çay kaşığı kabartma tozu
5,5 Su bardağı un
1 Kahve fincanı toz şeker
250 Gr. margarin
1 Avuç fındık içi
Portakalı yıkayıp kabuğu ile bütün olarak rendeleyiniz. Toz şekerle karıştırıp akşamdan ıslatınız.
Yağı una yediriniz. Yumurta sarısı, kabartma tozu ve ıslanmış portakallı şekeri ilâve edip yoğurunuz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç arasında yuvarlayınız. Yassıltıp, bir yüzünü önce yumurta akına, sonra toz şekere bulayıp yağlanmış tepsiye bir parmak ara ile diziniz. Ortalarına birer fındık yerleştirip fırında açık pembe renkte pişiriniz.
ML® Sevgi Saati için tıklayın
|
Portakallı Kurabiye |
|
çitlenbik
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc19666
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007
3,702 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yaklaşık 40 adet
300 g un,
2 yumurta sarısı,
1 tam yumurta,
150 g toz şeker,
1 portakal kabuğu rendesi,
2 yemek kaşığı portakal suyu,
200 g tereyağı.
Garnitür:
4 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı mango şurubu,
4 portakal (kabukları ilaçlı olmasın),
1 yemek kaşığı toz şeker.
1. Un, yumurta sarısı, şeker, limon kabuğu, portakal suyu ve tereyağı parçaları ile hamur yoğurun. Hamuru top halinde folyoya sarın, 1 saat buzdolabında bekletin.
2. Fırını 180 derecede ısıtın.
3. Hamuru azar azar unlu zemin üstünde açın, şekiller kesin. Kurabiyeleri kağıtlı bir tepsiye dizin, 12 dakika pişirip ılınmaya bırakın.
4. Garnitür için pudra şekerini eleyin, mango şurubu ile karıştırın. Şekeri minik bir poşete doldurun, poşetin köşesini kesin, kurabiyeleri süsleyin.
5. Portakalları sıcak su ile iyice yıkayın. Kabuklarını soyun. Şeker ve 2 yemek kaşığı su ile şurup hazırlayın, portakal kabuklarını batırın. Portakal kabuğu ile garnitür yapın.
ML® Portakallı Cevizli Kurabiye için tıklayın
|
Portakallı Kurabiye |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8508
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006
4,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
300 gr. yumuşak tereyağı
150 gr. elenmiş pudra şekeri
4 adet yumurta
1 çubuk vanilya özü
4 damla portakal aroması
15 gr. ince rendelenmiş portakal kabuğu
300 gr. elenmiş un
Harç:
250 gr. portakal marmeladı
Üstü için:
100 gr. elenmiş pudra şekeri
50 ml. portakal suyu
4 damla portakal araması
15 gr. karışık şekerleme
40 gr. sarı top şeker
Tereyağı ve pudra şekerini 10 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip iyice yedirin. Vanilya özü, portakal rendesi ve aramasını katın. En son un ilave edip karıştırın. Hamuru ikiye bölün, parçaları folyo yardımıyla 5 cm. çapında rulo yapıp sarın. Bir gece buzdolabında bekletin. Bir ruloyu folyodan çıkartın. 4 mm.'lik 30 dilime kesip tepsiye koyun. Kurabiyeleri sırayla 170°C'deki fırında 12-15 dakika pişirin. Pasta ızgarasına alıp soğumaya bırakın. Kalan hamuru da aynı şekilde pişirin. Kurabiyelerin yarısının parlak kısımlarına marmeladı sürün, kalan yarısını parlak tarafları aşağı gelecek şekilde üzerine kapatın. Pudra şekerini, portakal suyu ve araması ile koyulaşana kadar çırpın. Şekerlemeleri irice kıyın. Kurabiyelere şekerli karışımı sürüp, hemen şekerlemeler ve top şekerlerle süsleyin.
ML® Kırıntılı Kurabiye için tıklayın
|
PORTAKALLI KURABİYE |
|
Oruç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc6327
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
3,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 Portakal suyu
2 Portakal kabuğu rendesi
2 Adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 Paket margarin
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Yeteri kadar ceviz
Yapılışı
Yumuşamış margarin, toz şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, yumurta, un kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak avuç içinde yuvarlanarak hafifçe bastırılır. Daha sonra; yumurta akına ve cevize batırılarak tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca isteğe göre üzerine pudra şekeri eklenebilir.
ML® Lokumlu Kurabiye için tıklayın
Fotoğraf "çok şey bilen adam" tarafından gönderildi. 02.05.2019
|
Portakallı Kurabiye |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc5758
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006
3,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 adet iri portakal
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket hamur kabartma tozu
YAPILIŞI
Portakalı tamamen rendeleyin. Çekirdeklerini atın. Diğer malzemeleri ilave edip yoğurun, ancak hamur çok yumuşak bir kıvamda olmalı. Yuvarlak şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı ve isterseniz susam koyun. Altın sarısı olunca fırından alın.
ML® Marlon Kurabiyesi için tıklayın
|
Portakallı Kurabiye |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc5597
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
3,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
3,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 portakalın suyu
1 portakal kabuğu rendesi
oda ısısında erimiş margarini çukur bir kaba alın. Portakal kabuğunu iri rendeleyerek margarin ve şekerle karıştırın. Karışımı krema haline getirin. Yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu eleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yapın. Hamura son olarak portakal suyu ilave edin ve yoğurun. Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurları hafif yassıltıp, yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
ML® Reçelli Kurabiye için tıklayın
|
PORTAKALLI KURABİYE |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1438
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2006
4,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 büyük paket margarin (250 gr.)
1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
2 kahve kaşığı kabartma tozu
1 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
1- Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir.
2- Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur. İyice karıştırılır.
3- Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.
4- Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
5- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur, merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir.
ML® Portakallı Krep için tıklayın
|
Portakallı Kurabiye |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc522
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2005
5,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. un
2 adet portakal
125 gram margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Unu ve kabartma tozunu geniş bir kaba alarak, karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın.
İçine 2 su bardağı şekeri, yarım su bardağı sıvıyağı, 125 gram eritilmiş margarini ve 1 adet yumurtayı koyun. 2 adet portakalın önce kabuklarını rendeleyin.
Daha sonra portakalları bilendırdan geçirin ve unu ilave edin. Malzemeler özle-şene dek yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Elinizde yuvarlayarak, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 1 adet yumurtanın sarısını ayırın. Elinizle veya bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını kurabiyelerin üzerine sürün. Kurabiyeleri 220 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve kurabiyeleri altın sarısı bir renk alana dek pişirin.
ML® Portakallı Kurabiye için tıklayın
|
|