4 kalkan balığı dilimi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
 
2 portakalın suyu
 
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
 
1 limonun suyu
 
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 portakal (ince dilimlenmiş)
 
 
Kalkan dilimlerini yayvan bir kaba koyup, üstlerine tuz, biber, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu serpiniz. Balıkları oda sıcaklığında 1 saat, bu marinadda bekletiniz.
 
Izgaranızı en yüksek sıcaklıkta ısıtınız.
 
Kalkan dilimlerini marinaddan çıkararak bir güvece diziniz. Yağı küçük küçük kesip balıkların üstüne yerleştiriniz. Güveci ızgaraya sürerek balıkların her iki yanını 5-8'er dakika, balığa çatal batırıldığında kolayca dağılana kadar, pişiriniz.
 
Güveci ızgaradan alıp, spatulayla balakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz.
 
 
Not:  Haşlanmış patatesle ve sebzeyle servis edilebilir.
  
 |