| 
 
| 
 
 
 | 
 
Portakallı Hünkar Pilavı | 
 
  | 
ayol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118481 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2016 
1,172 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ayla Aydın
 
 
500 gram baldo pirinç
 
75 gram tereyağı
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 
125 gram kuru üzüm
 
60 gram kavrulmuş file badem
 
2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
 
1 çay bardağı portakal konsantresi
 
Tuz
 
Sıcak su
 
500 gram tavuk eti
 
 
Tavukları haşlayın. Pirinci ayıklayıp bir tencereye alın. Tuzu ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve 1 saat bekletin. Ayrı bir tencerede pirinci yavaşça karıştırarak bol suda yıkayıp süzgeç yardımı ile iyice süzün Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçeği yağını aktarıp ısıtın. Pirinci ekleyip 10 dakika kavurun. Kaynayan tavuk suyunun içine rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. 15 dakika daha kaynatın. Tuz ve portakal suyunu ilave edin ve 4 dakika hızlı ateşte kaynatıp üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın. 20 dakika demlenmesini bekleyip kızarmış bademleri ve didiklenmiş tavuk etlerini içine karıştırıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Portakallı Hünkar Pilavı Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |