| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Portakallı Güllaç Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Portakallı Güllaç |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48195 Gönderme Tarihi: 06.Mar.2010
 3,610 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 2 su bardağı süt
 75 gr toz şeker
 2 adet portakal
 5 adet güllaç yaprağı
 10 gr vişne reçeli
 Çikolata
 Antepfıstığı
 
 Portakalların suyunu sıkın. Süt ve tozşekeri sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp portakal suyu ile tatlandırın. Güllaç yapraklarını sütlü ve portakallı karışıma sıcakken batırıp bir tepsiye üst üste yayın. Artan sütlü karışımı da üzerlerine döküp suyunu iyice çekmesi için dinlendirin. Hazırladığınız portakallı güllacı buzdolabına aktarın. En az yarım saat kadar soğutun. Yuvarlak keskin bir kalıpla çıkartıp servis tabağına aktarın. Antepfıstığı içi, vişne reçeli ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.06.2023
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |