Malzemeler:
- 5 adet portakal
- İki su bardağı toz şeker
- 1 paket margarin
- 3,5 su bardağı Piyale un
- 1 çay kaşığı karbonat
- ½ çay kaşığı Piyale vanilini
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- Birbuçuk limon suyu
Hazırlanışı:
5 adet portakalın kabuklarını yumuşayıncaya dek, sık sık suyunu değiştirerek, pişirin. Piştikten sonra kabuklarının suyunu iyice sıkın. İki su bardağı toz şeker ve birbuçuk limonun suyunu katıp, karıştırın. 1 paket margarin, 3,5 su bardağı un, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ½ çay kaşığı Piyale vanilini karıştırıp hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın, ilk parçayı yağladığınız bir tepsiye döşeyin, üstüne portakal kabuklu harcı sıvadıktan sonra, diğerini de üstüne örtün. 180 derecede pişirin.
|