| 
 
 
 | 
Portakallı Armut Kompostosu | 
  | 
afi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2016 
Mesajlar: 46 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118760 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2016 
1,187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet portakal
 
3 adet armut
 
1 çay bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
 
Armutlar soyulur, uygun büyüklükte doğranır. Portakallar sıkılarak suyu çıkarılır. Su ve şeker tencereye konur, ateşe oturtulur. Kaynayınca armutlar atılır. Armutlar yumuşayınca portakal suyu ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır. Soğuyunca tanelerini dengeleyerek kaselere paylaştırılır. Soğuk olarak sofraya getirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |