Kereviz 3
Ayva 1
Kuru soğan 1
Havuç 1
Tuz 1 tk.
Şeker 2 tk.
Zeytinyağı 1 çk.
Portakal suyu 2 sb.
Fesleğen 2 dal taze
Limon suyu ½
Soğanı piyaz şeklide doğrayın.
Havucu jülyen, kerevizin kabuklarını derince kesin ve elma dilimi şeklinde doğrayın.
Ayvanın kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde doğrayın.
Yayvan bir tencereye zeytinyağı, doğranmış soğan ve havucu ekleyip bir kaç dakika kavurun.
Kereviz ve ayvayı ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Kerevizlerin üzerini hafif geçecek kadar portakal suyu ekleyin.
Tuz ve şekeri ilave edin.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Üzerine doğranmış fesleğen serpiştirin.
|