2 portakal, kabuğu soyulmuş, ince dilimlenmiş
 
1 limonun suyu 
 
20 gr kaju fıstığı, dövülmüş 
 
Tarçın 
 
3 yumurta 
 
125 gr un
 
1 yemek kaşığı yulaf kepeği 
 
Kabartma tozu
 
4-5 yemek kaşığı süt 
 
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 
 
Tuz
 
Akçaağaç şurubu, servis için
 
 
Limonun suyu, portakal dilimleri, kaju fıstığı ve bir tutam tarçını karıştırın. Bir kenarda bekletin. Yumurtaların akını ayırın ve bir tutam tuz ile birlikte kabarana kadar çırpın. Un ve yulaf kepeğini bir tutam kabartma tozu ile birlikte karıştırın. Yumurta aklarını ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Kızgın tavaya yağı dökün ve krepleri her iki tarafı kahverengileşinceye kadar kızartıp tabaklara alın. Üzerlerine akçaağaç şurubu dökerek portakal salatası eşliğinde hemen servis edin.
 
 
 
  
 |