Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Meyve Tatlıları > Portakal Kabuklu Tatlı (1 adet - 572 defa bakıldı)

Portakal Kabuklu Tatlı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakal Kabuklu Tatlı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170726
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2023
363 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Toz Şeker 2 Su Bardağı
Su 2 Su Bardağı
Limon 0.5 Adet
Portakal 8 Adet
Taze Nane 1 Dal

4 adet portakalın kabukları dilim şeklinde ayrılır. Ayrılan kabuklar ince uzun şeritler halinde kesilir. Sonra şeritler halinde kesilen kabukların acı tatlarının gitmesi için her defasında kaynatılarak (4 kez) suları süzülür.
Bir tencerede 2 su bardağı su ile 2 su bardağı şeker kaynatılır. Şerbet kıvamına geldiği zaman daha önce hazırlanan portakal şeritleri şerbetin içine atılır. Ağdalaşma kıvamına gelene kadar kaynatılır ve yarım limon suyu eklenip karıştırılır. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınır.
Kabukları daha önce soyulmuş olan 4 adet portakal enlemesine ortadan ikiye bölünerek 8 parça elde edilir. Portakallar şerbetli suda 15 - 20 dakika kadar bekletilir. Her bir yarım parça servis tabağına düz tarafları alta gelecek şekilde yerleştirilir. Portakal şeritleri de şerbetin içinden alınarak portakalların üzerine düzgünce yerleştirilir. Her bir parçanın tepesine bir kaç yaprak nane konularak süslenir.







Portakal Kabuklu Tatlı Tarifleri Meyve Tatlıları



(1 adet Portakal Kabuklu Tatlı 572 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort