|
Portakal Kabuğu Reçeli (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107195
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2015
1,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
8-10 tane kalın kabuklu (yafa portakalı gibi) portakal
5 su bardagı toz seker
2 yemek kasıgı limon suyu
Portakallar iyice yıkandıktan sonra dısının parlak ve turuncu kısmı ince olarak soyulur ve atılır. Yeniden yıkandıktan sonra beyaz ve etli kısmı elle soyulur ve 3 mm eninde, 10 mm kadar uzunlukta dogranır. Sonra bol suda haslanır.
Haslanan portakal kabukları süzülür, bol sulu bir kaba alınırlar. Acele değilse 1-2 gün çesme suyunda ara ara suyu degistirilerek bekletilir.
Bir tencereye 5 su bardagı toz seker alınır. Üzerlerine 2 su bardagı su konduktan sonra 10-15 dakika kaynatılır. Sonra portakal kabukları konarak kaynatma sürdürülür. Reçel kıvamına gelince 2 yemek kasıgı limon suyu konduktan sonra bir tasım daha kaynatılır. Sonra ocaktan indirilir ve üzerine bir tülbent geçirilerek güneşe konur.
|
|