|
|
Portakal Çanağında Helva |
|
ihsan abi
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc114182
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2016
2,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı irmik
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
Tereyağı tencereye alınarak eritilir. irmik ve fıstık ilave edilerek karıştıra karıştıra kavrulur. Diğer taraftan şerbeti için; süt, tozşeker ve su tencereye alınarak kaynatılır. kavrulan irmik sık sık karıştırılarak altının yanması engellenir. Kavrulunca portakal kabuğu rendesi eklenerek beklemeden kaynamış şerbet ilave edilir. Kısık ateşte kapağı kapalı 3-4 dk. suyu çekinceye kadar pişirilir. İçi çıkarılmış portakal kabuğu çanağında servis yapılır.
|
|
Portakal Çanağında Helva Tarifleri Helvalar
|
|