|
|
Porsiyonluk Sufleler |
|
zehir hafiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc92190
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2013
1,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 ml süt
250 gr hindistancevizi
180 gr toz şeker
120 gr kaju fıstığı
100 gr krema
4 adet yumurta
1 çay kaşığı toz tarçın
5 yemek kaşığı su
2,5 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hindistancevizini soyup rendeleyin.2,5 yemek kaşığı margarin, süt ve çiğ krema ile tencerede kaynatın.
Sos için 5 yemek kaşığı su, toz şeker, 1 çay kaşığı tarçını kaynatın. 10 dakika sonra ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve süzün. Yumurtaları çırpın. Hazırladığınız hindistancevizi sütü ve süzdüğünüz şurubu yumurtalara ekleyip kaymak kıvamında olana kadar karıştırın. 8 adet sufle kabını sıvı yağla yağlayıp toz şeker serpin ve karışımı paylaştırın. İri dövülmüş kaju fıstığını üzerlerine serpin. Tepsiye sufle kaplarını dizin ve tepsiye 1/3ü kadar su doldurun. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında benmari usulü pişirip soğuk olarak servis yapın.
|
|
Porsiyonluk Sufleler Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|