| 
 
 
 | 
Porsiyonluk Hamsili Pilav | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144131 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2019 
1,569 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilogram hamsi
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet iri soğan
 
Kuru nane
 
Karabiber
 
Dolmalık fıstık
 
Kuş üzümü
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
Tereyağı
 
 
Hamsilerin kılçıklarını temizleyerek ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda soteleyin. Pirinci ve kalan malzemeleri ekleyip 1,5 su bardağı su ile pişirin. Pilav piştikten sonra 10 dakika bekletin. Fırına dayanıklı kapların altını bolca tereyağı ile yağlayın. Hamsileri az tuzlayın. Parlak yüzü dışarı gelecek şekilde fırın kabının etrafına pişince araları açılmayacak şekilde sıkıca dizin. Orta kısmına pilav koyarak üzerini tekrar hamsi ile kapatın. Üzerine bir parça tereyağı koyarak 200 derecede fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |