| 
 
| 
 
 
 | 
 
Porsiyon Pide | 
 
  | 
Hüsnü Zan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96181 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014 
1,714 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket yaş maya
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
Çörekotu
 
 
Yaş maya, şeker ve su iyice karıştırılır. Yoğurt, tuz ve orta sertlikte bir kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Sonra limon kadar parçalara ayrılır. Çay tabağından biraz büyük açılır. Fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine parmak uçlarıyla biraz bastırılır. Çırpılmış yumurta sürülür. Çörekotu serpilir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Porsiyon Pide Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |