| 
 
| 
 
 
 | 
 
Porsiyon Börek | 
 
  | 
miraç eroğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2012 
Mesajlar: 121 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84606 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2012 
1,775 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet yufka
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
İçi için: 4 dal taze soğan
 
1 kilo ıspanak ya da bol maydanoz
 
200 gram beyaz peynir
 
Tuz, karabiber
 
1 yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
 
Taze soğanı ince kıyıp üzerine yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ekleyip karıştırın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Son olarak çırpılmış yumurta ve yoğurdu da ıspanaklı iç harcına ekleyip bir kenarda bekletin. Yufkaların bir tanesini tazgah üzerinde açıp üzerine su ve sıvı yağı çırpıp ısların. Ispanaklı harçtan üzerine serpin ve üzerine bir yufka daha serin ıslatıp ikiye bölüp rulo yapıp gül şeklinde sarın ve fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca fırından alıp dilimlere ayırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Porsiyon Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |