|
|
Porçini Mantarlı ve Limonlu Risotto |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc91256
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013
1,572 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
2 avuç Arborio pirinci
yeterince Sebze suyu
2 avuç porçini mantarı
1 çay bardağı limon şurubu
3 avuç toz parmesan
Tuz
Karabiber
100 gr tereyağı
1 avuç maydanoz
Limon şurubu: 1 bardak suya 1 kaşık esmer şeker karıştırıp 1 limonu suyunu sıkıp, kendisi ile birlikte ağzı kapalı şekilde cezvede kaynatın, sıcak ya da soğuk olarak kullanabilirsiniz
1 beyaz soğanı fare diş şeklinde ince doğrayın ve derin bir tavadasana yağı ile kavurmaya başlayın.
2 avuç arborio pirincinizi hafif renk alan soğanlarııza atın ve biraz kavurun
Ardından sebze suyunu ekleyin. Her defada biraz sebze suyu ekleyip karıştırarark pirincin bu suyu çekip pişmesini sağlayın
Limon şurubunu , tuz ile karabiberinizi ekleyin ve ara ara karıştırmaya devam edin
Porçini mantarını ince doğrayın ve ekleyin.
Risottonun suyu azaldıkça sebze suyu ekleyip karıştırmaya devam edin
Risottonuz pişince içine 30-40 gr kadar yağ ve 2 avuç dolusu toz parmesan peynirini ilave edin , karıştırın.
Ateşte aldığınız risottonuza son bir kez daha sebze suyu ekleyin ve ağzını kapatıp 1 dakika kadar dinlendirin.
Geniş bir servis tabağına alın, üzerine ince kıyım maydanoz ve 1 avuç dolusu daha parmesan koyup servis edin.
|
|
Porçini Mantarlı ve Limonlu Risotto Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|