| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Popurtlama (Mengen Bolu) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Popurtlama (Mengen Bolu) |  
|  | klasik Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.01.2019
 Mesajlar: 23
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139879 Gönderme Tarihi: 18.Oca.2019
 1,245 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 5 dilim ekmek ya da bazlama
 3 yumurta
 Tuz
 50 gr tereyağı
 
 Yumurtalar bir kasede tuz ile çırpılır. Tavada tereyağı kızdırılır. Ekmek dilimleri tamamen kaplanacak şekilde yumurtaya bandırılıp tereyağında altın sarısı olacak şekilde kızartılır.
 
 Not: Kurumuş ya da bayatlamış ekmekler böyle değerlendirilirdi. Bohça içine konur, hayvan otlatmaya giderken yolluk olurdu. Zamanın çocukları belimize ekmek bağlardık derlerdi. Tirite vakit olmaz ise okula gidecek çocuklar yiyip giderdi.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |