| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pommes Purée | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97431 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2014 
2,132 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
Patatesler soyulur, iri ve kalın parçalar halinde doğranır.
 
Kaynar tuzlu suya atılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır.
 
Ocaktan alınarak suyu süzdürülür ve tekrar aynı kap içerisinde ocak üzerinde ağzı açık olarak tutulur ve kısa bir süre (5-6 dakika) kızgın fırında bekletilir.
 
Presten veya süzgeçten geçirilerek ezilir.
 
Ocak üzerinde kıvam verebilecek kadar kaynar süt eklenerek, çırpma teliyle hızla çırpılarak karıştırılır.
 
Tereyağ ilavesiyle karıştırmaya devam edilerek kabarması ve renginin ağarması sağlanır.
 
Ocaktan alınarak nutmeg rendesi, tuz ve beyaz biber ilave edip karıştırılır.
 
Sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pommes Purée Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
 | 
 
 
 
 |