| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pommes Carrees | 
 
  | 
hatice teyze 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 18.04.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97500 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2014 
2,417 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
İri ve muntazam patatesler seçilir, kabukları soyulur.
 
Arzuya göre 1.5-2 cm küpler şeklinde kesilir.
 
Kaynamakta olan tuzlu suda 2-3 dakika haşlanır.
 
Suyu süzdürülür ve kurutulur.
 
Servise çıkacağı zaman sote tavasının dibine sıvı yağ konulur. 2-3 porsiyonluk patates ilave edilir.
 
Tava devamlı sallanarak her tarafının aynı renkte kızarması sağlanır.
 
Fazla yağı süzülür. Yine aynı ölçüde tereyağı ilave edilir. Kızartma işlemi tereyağı ile devam ederek tamamlanır.
 
 
Not: İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır. İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir. İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık hem de özel bir lezzet kazandırır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pommes Carrees Tarifleri Charlot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |