| 
 
 
 | 
Pommes Au Four | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97463 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2014 
1,741 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
Ortadan biraz büyükçe düzgün patatesler seçilir.
 
Fırçalanarak ve ovularak yıkanır ve kurulanır.
 
Önceden ısıtılmış 200-225 0Cdeki fırında dış kısımları hafif kızarıp iç kısımları da yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
Orta kısmı dibe kaçmayacak şekilde bıçakla artı (+) işareti olacak şekilde kesilir.
 
Servis tabağına ya da katlanarak şekil verilmiş peçete üzerine yerleştirilir.
 
Alttan hafif bastırarak kesilen kısım içine tereyağı dilimi konur .
 
Tereyağı içine koyulmadan yanında da verilebilir.
 
Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
Not: Bu garnitür çeşidi kabuklarıyla yenilebileceği için iyice yıkanarak topraklarından arındırılmaları gerekir. Fırına koyulmadan önce dış kısımları tuzla ovulur veya kurulanmadan tuzlanır. Patateslerin pişme kontrolu kürdan batırılarak yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |