| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pommes Amandes | 
 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97458 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2014 
2,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 ölçü pommes croquette malzemeleri
 
½ su bardağı soyulmuş ince kıyılmış badem
 
2 adet çırpılmış yumurta akı ya da tamamı
 
½ su bardağı un
 
½ su bardağı galeta unu
 
Galetanın 1/3 ü kadar ince kıyılmış badem
 
 
Pommes croquette hamuru hazırlanır.
 
İçerisine ½ su bardağı ince kıyılmış badem ilave edilir.
 
Un serpilmiş masada 3-4 cm çapında uzun silindir şekli verilir. 3-4 cm boyunda kesilerek yuvarlaklar yapılır.
 
Hazırlanan toplar önce una bulanır, sonra yumurta akı veya yumurtayla iyice kaplanır.
 
1/3 oranında kıyılmış badem ilave edilmiş galeta ununa bulanır.
 
Servise yakın bir zamanda, ısıtılmış bol yağda istenilen renkte kızartılarak sıcak tepsiye alınır.
 
Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
Not: Çiğ badem içleri kaynar suda 3-4 dakika bekletildikten sonra suyu süzülerek soğuk sudan geçirilir. Kurulanır ve kabukları soyularak ince kıyılarak kullanılır. Pane hazırlanırken ve kızartılırken şekillerinin bozulmamasına dikkat edilmelidir. Servisten kısa bir süre önce kızartılmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pommes Amandes Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
 | 
 
 
 
 |