| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pommes a'La Neige | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97435 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2014 
1,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Patatesler soyularak, mire poix den daha büyük parçalar halinde doğranır.
 
Kullanılacağı yere göre tuzlu ya da tuzsuz kaynar suda haşlanır.
 
Suyu süzülür ve ocak üzerinde 1-2 dakika tutularak suyu uçurulur.
 
Presten geçirilerek servis tabağına düzgün bir şekilde pilav gibi yığılır.
 
50 g lık düzgün bir dilim tereyağı, ince kıyılmış maydanoza batırılarak üzeri kaplanır ve hazırlanan pürenin tepesine düzgünce yerleştirilir.
 
Üzerine nutmeg rendesi serpilerek servise alınır.
 
 
Not: Püre hazırlarken dikkat edilecek noktalar burada da geçerlidir. Eğer diyet yemeği olarak kullanılacaksa tuzsuz suda haşlanır. Eğer diyette yağ verilmemişse tereyağı da kullanılmaz. Üzerine sadece maydanoz serpilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pommes a'La Neige Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
 | 
 
 
 
 |