Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
4 Su bardağı Su
8 Baş Soğan
Et
Un
4 Su bardağı su ve aldığı kadar un hamur haline getirilir.
Hazırlanan hamur 6 parçaya bölünür. Bölünen her parça oklava ile açılır.
Yufkaları beze serip, yarım saat bekletiriz. Diğer tarafta 8 adet soğanı doğrarız biraz, tuz ve isteğe göre et katılır.
Yufkalar içine hazırlan iç malzeme çiğ olarak konur, ve kol böreği şeklinde kıvırarak tepsiye dizilir.
Fırında pişirilir. Pişirildikten sonra tavaya 2 su bardağı su, biraz tuz atıp, suyu kaynatırız pişen böreğe dökülür.
Tekrar börek fırına verilir suyu çekene kadar fırında bekletildikten sonra servise hazırlanır.
|