| 
 
| 
 
 
 | 
 
Polo Tavuk But | 
 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3551 
Gönderme Tarihi: 08.May.2006 
3,834 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 adet tavuk budu
 
2 çorba kasigi tereyağı
 
1 adet tavuk suyu bulyon
 
Nisasta
 
4 adet patates
 
2 çay bardagi süt
 
Tuz, su
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Tavuk butlarinin üzerindeki deriyi çikarin. Butlari boyuna bir biçak
 
yardimiyla kesin. Kemikleri çikarin. Tek parça halindeki butlari kizdirilmis
 
tereyağında kizartin. Ardindan kirdiginiz tavuk kemiklerini tereyağında
 
soteleyin. Tencereye aktarin. Üzerine, kemikleri 3 parmak geçecek kadar
 
su koyun. Tuzunu ayarlayin. Su yariya azalana dek kaynatin. Suyu
 
süzgeçten geçirin. Tavuk suyu bulyonu ekleyin. Eriyene dek karistirin.
 
Yeterince nisasta ekleyin. Kisik ateste koyulasincaya dek pisirin.
 
Patatesleri haslayin. Püre kivamina gelene dek ezin. Bir tencereye aktarin.
 
Sütü, 1 çorba kasigi tereyağıni ekleyin. Iyice karistirin. Tuz ile tatlandirin.
 
Servis tabaginatavuk budu ve püreyi yerlestirin. Etin üzerine tavuk suyu
 
sostan gezdirin. Sicak servis yapin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Polo Tavuk But Tarifleri Hindi Tarifleri
 | 
 
 
 
 |