https://www.cumhuriyet.com.tr
Tavuk için:
4 adet tavuk budu veya göğsü
1 litre su
1 defne yaprağı
1 diş sarımsak
Tuz
Yeşil Mole Sos için:
4 adet tomatillo (yeşil domates)
2 adet yeşil jalapeno biberi (veya acısız yeşil biber)
1/2 su bardağı taze kişniş
1/4 su bardağı kabak çekirdeği (çiğ)
1/4 su bardağı susam
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek (kızarmış)
1 yemek kaşığı mısır unu (isteğe bağlı, kıvam artırmak için)
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tavuk suyu (haşlama suyundan)
Tavukları su, defne yaprağı, sarımsak ve tuzla birlikte kaynatın. İyice piştikten sonra sudan çıkarın ve suyunu saklayın.
Tomatillo ve biberleri hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanmış tomatillo, biber, soğan, sarımsak, kişniş, kabak çekirdeği, susam ve kızarmış ekmek dilimini blenderdan geçirerek pürüzsüz bir sos elde edin. Gerekirse biraz tavuk suyu ekleyin.
Bir tavada yağı ısıtın ve sosu ekleyin. Kısık ateşte 10-15 dakika karıştırarak pişirin. Kıvamı çok koyu olursa biraz daha tavuk suyu ilave edin. Gerekirse mısır unu ile kıvam verebilirsiniz.
Haşlanmış tavukları yeşil mole sosunun içine ekleyin. 10 dakika kadar birlikte kaynatın ki tavuk sosun aromasını iyice çeksin.
Yanında pirinç pilavı veya mısır ekmeği (tortilla) ile sıcak servis yapın.

|