|
POĞAÇA |
 |
samanyolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc54061
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2010
2,763 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram beyaz unu geniş hamur tahtasına yığarak ortasını açınız. Biraz tuz ve yeteri kadar su ile unu yuğurunuz. Yuğurmaya hamur göz göz olana dek devam ediniz. Sonra bu büyük hamuru 2 parçaya bölünüz. Birini iyice işledikten sonra bir parmak kalınlığında açınız, ortasına 300 gram tereyağını koyup diğer hamur parçasını da birinci hamur parçası gibi işleyiniz. Hamur tahtasında açınız. Sonra bu ikinci parçayı birinci parça üzerine kapayınız. Bu kez ikisini bir arada, 15 parmak çapı oluncaya dek açınız. Sonra yufkanın dört tarafını içine katlayıp, dörtgen şekle koyup tekrar merdane ile açınız. Hamurun üç yönünden birbiri üzerine katlayıp 10 dakika kadar bekletiniz. Bu kez yine hamuru açıp, yine 10 dakika bekletiniz. Birbiri peşi sıra iki kez daha bu biçimde açıp, yine katlayıp yine 10 dakika bekletiniz. Bir daha açıp katladıktan sonra toplayıp, eğer istenen sade poğaça ise yuvarlak açıp, yağlanmış saç tavaya koyup fırında nar gibi kızartmalıdır. Sonra fırından çıkarıp doğramalı, tabağa alıp sıcak sıcak yemelidir. Eğer iç istenirse ince rendelenmiş yağlı Edirne peyniri, kaşar peyniri, kaşkaval peyniri ya da soğan, fıstık ve kuş üzümlü kıymayı açılmış olan poğaçanın yarısına yayıp, diğer yarısını üzerine kapatınız. Tavaya koyarak yöntemince fırında kızartınız. Sofraya getirip sıcak sıcak yeyiniz.
ML® Mısır Unlu Poğaça için tıklayın
|
Poğaça |
 |
katre
Aşçı

Kayıt: 07.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc44306
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009
2,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak sıvıyağ, margarin karışımı
1 bardak yoğurt
1/2 bardak süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karbonat
Aldığı kadar un
Harcı için:
200 gram beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün. Yarım saat dinlendirin. Hamurdan 1,5 ceviz iriliğinde parçalar koparın. Merdaneyle açın. İçine rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz karışımından koyun. Kapatın. Tüm poğaçaları bu şekilde bitirin. Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
ML® Ayvalı Poğaça için tıklayın
|
POĞAÇA |
 |
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43644
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2009
2,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı yumuşatılmış margarin
1 Su bardağı yoğurt
3 Yumurta sarısı
1 Çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
1 Yoğurdu, margarini, az bir kısmı üstü için ayrılacak olan yumurta sarısını, tuzu ve karbonatı iyice karıştırınız.
2 Unu yavaş yavaş ilâve ediniz.
3 Yumuşak bir hamur yapınız.
4 Ceviz iriliğinde veya arzu edilen irilikte parçalar kopararak yuvarlayınız, ya elle veya merdane ile yarım cm. kalınlığında yuvarlaklar açınız.
5 Arzu ettiğiniz içi koyarak yuvarlakları kapayınız.
6 Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek yağlanmış tepsiye diziniz.
7 Orta ısıda pişiriniz.
Not: Yumurta aklarını çarparak içine ilâve edebilirsiniz.
ML® İncirli Poğaça için tıklayın ML® Kakaolu Tatlı Poğaça için tıklayın
|
POĞAÇA |
 |
sude
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2966
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
5,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 yumurta akı
3 bardak su veya süt
2 paket minik maya
3 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı tuz
1 paket erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Kulak memesi yumuşaklığında olan hamura şekil verilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
ML® Poğaça için tıklayın ML® Açık Poğaça için tıklayın
|
Poğaça |
 |
PaStAcI
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2005
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc112
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2005
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
300 gr. margarin
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
10 gr. tuz
30 gr. şeker
50 gr. yoğurt
Bir kabın içine unu eleyerek ortasını havuz gibi açın. Diğer malzemeleri ortasına koyarak, kremleşinceye kadar yoğurun, kenarlarındaki unu da kapatarak hamuru hazırlayın. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra 60 - 70 gramlık parçalara bölün. Arzuya göre; sade, peynirli, kıymalı içli yapılabilir. Üzerlerine yumurta sürerek 220 derece fırında 35 - 40 dakika pişirin.
ML® Çarşı Poğaçası için tıklayın
|
|