4  kişilik MALZEME :
 
1  su bardağı sirke
 
2   adet mantar piyaz doğranmış
 
Yarım küçük soğan piyaz doğranmış
 
Yarım yaprak defne
 
4 tane karabiber
 
1   çay kaşığı kekik
 
1/2 tatlı kaşığı margarin
 
1/2 tatlı kaşığı un
 
1   tatlı kaşığı tereyağı
 
4 dilim taze kızarmış tost ekmek (6x6 cm.)
 
4 adet yumurta
 
 
YAPILIŞI :
 
Küçük bir tencereye margarini koyup kızdırıp mantar, karabiber, maydanoz, defne, kekiği ilâve edip orta ateşte bir dakika sote yapıp sirkeyi ilâve ediniz, ağır ağır kaynatarak sirkenin dörtte üçünü çektiriniz
 
Tereyağı ile unu karıştırıp sirkenin içine ilâve edip karıştırarak bir kaç dakika kaynatıp ateşten alıp süzdürünüz, sos yarım su bardağı kalmalı ve boza koyuluğunda olmalıdır
 
Dört adet tostu birer yumurta sahanına koyunuz
 
Yumurtaların üzerlerini iki parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyunuz, su kaynayınca yumurtaları teker teker kırıp ağır ağır kaynatarak üç dakika haşlayıp bir kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak yumurtaları tost ekmeklerinin üzerlerine koyunuz
 
Yukardaki sosu kaynar olarak üzerlerine taksim edip servis ediniz.
  
 |