|
POCHE BENEDICTINE (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15188
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2007
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kişi için MALZEME :
1 küçük dilim tost ekmek
1 adet yumurta
1 dilim jambon
3 çorba kaşığı sos morney
1 çorba kaşığı rende gravyer yoksa kaşer
YAPIUŞI :
Taze kızarmış bir dilim tost ekmeği yumurta sahanına koyunuz
Jambonu az yağda bir dakika alt üst sote yapıp tost ekmeğin üzerine koyunuz
Yumurtanın üzerini İki parmak kapatabilecek kadar az sirkeli, kaynar suya yumurtayı kırıp üç dakika haşlayınız
Bir kevgirle yumurtayı susuz olarak sudan çıkarıp jambonlu tostun üzerine koyunuz
Yumurtanın üzerine sos morneyİ döküp üzerine peyniri serpip üstten yanan salamandra veya fırında üzeri kızarıncaya kadar bir kaç dakika kızartıp servis ediniz
|
|