https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Dana pöç, kalın dilimlenmiş 1.5 kilo (kg)
 
Soğan, ince dilimlenmiş 4 adet
 
Sarımsak, dilimlenmiş 4 diş
 
Havuç, soyulmuş, iri doğranmış 2 adet
 
Domates, iri doğranmış 2 adet
 
Sarımsaklı Et Çeşnisi 1 paket
 
Ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı
 
Su 1 + Yarım su bardağı
 
İnce kıyılmış maydanoz 3-4 dal
 
 
Derin bir kapta 2 yemek kaşığı su, ayçiçek yağı ve çeşniyi karıştırıp, pöçleri ilave edin ve sosu iyice yedirin.
 
Geniş bir güvecin altına soğanları dizip, üzerine soslanan pöçleri dar kısımları aşağıya gelecek şekilde sıkıca dizin. Domates, havuç ve sarımsakları ilave edip, üzerine su gezdirin.
 
Kısık ateşe alıp, kapağı kapalı olarak 4 saat pişirin.
 
Üzerine maydanoz ile servis edin.
 
 
 
  
 |