100 gram tereyağı
 
1 su bardağı un
 
1 kg süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 adet damla sakızı
 
Plaza sos için:
 
2 adet yumurta
 
180 gram bitter çikolata
 
Üzerine:
 
Fıstıklı krokan
 
 
Tereyağını unla birlikte tencereye koyun. 2 dakika kısık ateşte kavurun. Yavaş yavaş süt ilave edin. Kaynamaya başlayınca, şeker ve dövülmüş damla sakızını katın. 5 dakika mikserden geçirip, servis tabağına alın. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. 2 yumurta sarısını sıcakken muhallebiye karıştırın. Diğer tarafta da yumurta akını kar haline getirin. Çikolata ile karıştırıp, muhallebinin üzerine dökün. Krokanla süsleyerek, soğuyunca servis yapın.
 
 
 
  
 |