2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ılık su
1 paket instant kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ilık suyun içine toz şekeri ve mayayı koy, güzelce karıştır. 5-10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekle.
Geniş bir yoğurma kabına unu ve irmiği dök. Tuz ekleyip harmanla.
Aktifleşen maya karışımını un + irmik karışımının ortasına dök. Üzerine zeytinyağını ekle. Yavaş yavaş yoğurmaya başla.
Hamur hafif ele yapışan ama toparlanabilir kıvamda olmalı. Eğer çok kuruysa azıcık su, çok cıvıksa azıcık un ekleyebilirsin.
Hamurun üzerini streç filmle kapat veya temiz bir bezle ört.
Sıcak bir yerde yaklaşık 45-60 dakika iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırak. (Tavsiyemiz: 12-13 saat buzdolabında bekletilmesi.)
Mayalanan hamuru hafif unlanmış zeminde aç. Kenarları biraz kalın bırakabilir, iç kısmı ince açabilirsin.
İrmikli olduğundan piştikten sonra kenarlar çıtır çıtır olacak!
Hamurun üstüne sos ve malzemelerini koy. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında alt-üst ayarda 12-15 dakika kadar pişir.

|