|
|
Pizza Hamuru |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc5934
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2006
19,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak ilik su
1 yemek kasigi kuru aktif maya ( pakmaya )
1 yemek kasigi bal
1/4 bardak sivi yag ( zeytinyaği daha lezzetli yapiyor! )
1/2 cay kasigi tuz
3 1/2 bardak un
ilik suya bal ve tuz eklenir. Bal suyun icinde tamamen cozulene kadar karistirilir. yaklasik 20 saniye.icine mayayi ilave edip 5 saniye kadar daha karistirilir. Daha sonra icine 1 bardak un ilave edilip iyice karistirilir. Mayanin kabarmasini beklemeden unu ilave edilir . Daha sonra kalan unuda bu karisima ilave edip guzelde yogurulur. (Hamurun sert olmamasina dikkat edelim. Elimizi yormadan yogurulabilecek olmali. ) Daha sonra bu hamurumuzu unlanms tezgaha alalim ve burada 1-2 dakika daha yoguralim. Bu hamurumuzun kabarmasi icin gereken bir islem. Sonra hamurumuzu plastik bir torbaya koyalim ve bir kaba koyup agzini bir bezle ortup ilik bir yerde dinlendirmeye birakalim. 45 dakika sonra hamurumuz kabarmis olacaktir.Bu asamada hamurumuzu tekrar yoguralim ve ikinci bir kez kabarmasi icin yine dinlendirelim. Bu islemi 3 kez tekrarlayabiliriz. Bu sekilde hamurumuz tamamen olgunlasmis olacak. ( bu hamur istenirse derin dondurucuda saklanabilir ). Artik pizza hamurunu istediginiz capta acabilirsiniz.
ML® Pizza için tıklayın
|
|
Pizza Hamuru Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|