| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Buğday unu 2 Kg.
 Maya 1 Çay kaşığı
 Haşhaş 1,5 Su bardağı
 Zeytinyağı 1 Su bardağı
 Tuz
 
 Buğday unu, tuz, maya ve su yoğrularak bir hamur yapılır. Üstü örtülerek bir kapta sıcak bir yerde mayası gelene kadar bekletilir. Mayası geldiğinde yumruk büyüklüğünde zuvalalara ayrılır. Zuvalalar elle bastırılarak kalınca açılır. Kavrulmuş haşhaş, zeytinyağı ile karıştırılarak açılmış yufkaların İçine sürülür. Haşhaşlanmış yufkalar dört köşesinden birleştirilir. 20-25dakika bekletilir. Yine elle bastırılarak kalınca bir yufka açılır. Teflon tavada alt üst çevrilerek pişirilir.
 
 
  
 
 |