Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 
Un 
 
Su 
 
Tuz 
 
Soğan 
 
Kıyma et 
 
Sıvı yağ 
 
Karabiber 
 
Pul biber 
 
Tuz 
 
Yoğurt 
 
Yumurta sarısı
 
 
Un, su ve tuz bir teknede karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. 
 
Hamur açılabildiği kadar çok ince açılır. Sacın üzerinde 1-2 saniyeliğine çift taraflı pişirilir. 
 
Yere serilen temiz örtüye yapışmayacak şekilde dizilir. 
 
Ayrı bir tavada soğan ve kıyma et sıvı yağda kavrulur. İçerisine karabiber, pul biber ve tuz eklenir. 
 
Tepsi yağlanır, üzerine açılan yufkalardan bir adet konur. O yufkanın üzeri de yağlanır ve hafiften su ya da süt serpiştirilir. 
 
Aralara eşit oranda karıştırılmış sütlü su serpiştirilecek biçimde 6 kat çıkılır. Onun üzerine de kavrulan kıyma serilir, 6 kat daha yufka daha önceki şekilde çıkılır. 
 
Bir kâsede yoğurt, yağ ve yumurta sarısı çırpılır. Böreğin en üstüne sürülür. Fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 |