| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Pişi (Amasya) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Pişi (Amasya) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82939 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2012
 3,192 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 kg. un
 1 tatlı kaşığı kuru maya
 Tuz
 Aldığı kadar ılık su
 Kızartma için sıvı yağ
 
 Un çukurca bir kap üzerine alınır ortası açılır. İçerisine malzeme katılır. Ilık suyla kulak memesinden biraz yumuşak hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. (Yaklaşık 1 saat) mayalanan hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. Hamur tahtasında 0,5 cm kalınlığında elle vurularak açılır. Tavada yağ kızdırılır. Kızgın yağ konularak alt üst yapılarak pişirilir. Ramazan aylarında bilhassa sahurda duru pekmezle birlikte yenir.
 
 Not:  Arzu edilirse içerisine çökelek peynir konulabilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |