|
|
Pishije |
|
Toprak Baba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc114702
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2016
1,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.arnavutum.com
Hamur için:
1 kg un
3 yumurta
1 kibrit kutusu kadar maya
50 gr yoğurt
İçi için:
250 gr kıyma
3 baş soğan
1 çay kaşığı karabiber
Az margarin
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hamur kulak memesi yumuşaklığında tutulur, hamur kabarması için sıcak ortamda bekletilir.
Bu arada iç malzemesi hazırlanır, soğanlar kavrulur, içine kıyma ilave edilir, kıyma beyaz bir renk aldıktan sonra yarım kaşık şalça ilave olur, biraz daha kavrulduktan sorna karabiber eklenir.
Hamur kabardıktan sonra çeviz büyülüğünde parçalara ayrılır.
10 cm. çapında parçalar açılır ve içlerine hazırlanan iç malzeme konur sıvı yağda kızartılır.
|
|
Pishije Tarifleri Arnavut Yemekleri
|
|