| 
 
 
 | 
Pirzola Kebabı (Kahramanmaraş) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107007 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2015 
1,674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kahramanmaraş Valiliği
 
Hacı Ali Özturan
 
 
1 kg kuzu pirzolası
 
1 kg domates
 
10-12 tane yesilbiber
 
1 tatlı kasıgı kekik
 
1 yemek kasıgı tuz-biber
 
 
Kasaplar genelde pirzolayı yassılastırarak hazırlayıp satarlar. Pirzolalar ızgaraya yerlestirildikten sonra tuz-biber ve kekik atılır. Sonra mangalın üzerine alınır. İki tarafı da kızarıncaya dek alt üst edilerek pisirilir. 
 
Pirzolaların yanı sıra, ya da daha önce domates ve yesil biber pisirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |